in

Lotus Evora 400 Review; Rivaal voor Porsche?

De Lotus Evora 400 heeft ten opzichte van de Evora S zestig procent aan nieuwe onderdelen. Dat zou je vanaf de buitenkant niet zeggen, er is alleen een nieuwe voorbumper, achterbumper en opvallende achtervleugel te zien. Maar onderhuids en in de cabine zijn de verschillen duidelijk merkbaar, als we Xcar moeten geloven dan is de Evora 400 een enorme stap voorwaarts.

De zitruimte voor de bestuurder is sterk verbeterd en het instappen gaat nu een stuk makkelijker dankzij een lagere en smallere dorpel. De cabine is beter afgewerkt en de bestuurder voelt door het stuur direct hoe scherp de Evora 400 is, aldus Alex Goy. De ingenieurs van Lotus hebben het onderstel nog iets stijver gemaakt, voornamelijk aan de achterzijde, en er is een sperdifferentieel gemonteerd. Het gedrag van de auto kan worden aangepast middels vier standen.

Onder de kap ligt nog steeds dezelfde 3.5-liter V6 met supercharger van Toyota, maar nu levert hij 55 pk meer dan in de Evora S. Dit zorgt voor sprint naar 100 in 4.2 seconden en een topsnelheid van 300 km/h, dat maakt hem gelijk de snelste Lotus ooit. Vanaf oktober is de Lotus Evora 400 te koop, voor het bedrag van 129.950 euro. Iets meer dan de Cayman GT4.

Video: Lotus Evora 400 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Rides - BMW E90 M3 WTCC

Rides – BMW E90 M3 WTCC

Not again; Mustang GT500 crasht na meeting

Not again; Mustang GT500 crasht na meeting