in

Lotus Exige S Roadster Review

Het was voor sommige mensen altijd al lastig om de Lotus Exige van de Lotus Elise te onderscheiden, maar nu het merk uit Norfolk een roadster versie van de Exige heeft gemaakt wordt het helemaal lastig.

Weg zijn de achtervleugel, splitter, diffuser en het vaste dak. Allemaal kenmerken waaraan een Exige gemakkelijk herkend kon worden. De Lotus Exige S Roadster is 10 kilogram lichter dan de coupe, met een totaalgewicht van 1.166 kilo. Aangezien de hele auto rondom een aluminium monocoque is gebouwd maakt het voor de stijfheid niet veel uit dat het dak open is gemaakt. Er waren dan ook geen verstevigingen nodig.

De 3.5-liter V6 met supercharger kennen we uit de Evora S en de Exige S coupe, het vermogen blijft daarom gelijk met 345 pk. Hierdoor sprint de Lotus Exige S Roadster in 3.8 seconden naar 100 kilometer per uur, terwijl de zon ondertussen op je bol schijnt en het geluid van een jankende supercharger de cabine binnendringt. De topsnelheid ligt op 230 kilometer per uur. Wat kost dat, een kleine €92.000.

Video: Lotus Exige S Roadster Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2014 Lexus RC F Coupe Promovideo

2014 Lexus RC F Coupe Promovideo

Hamann Volcano is Exclusief en Onbetrouwbaar

Hamann Volcano is Exclusief en Onbetrouwbaar