in

LTO’s BMW E30 Touring is one of a kind

LTO doet zijn naam weer eer aan met deze BMW E30 Touring. De afkorting staat namelijk voor ‘Live to Offend’ en sommige BMW-liefhebbers zullen zeker geschokt door deze nogal protserige E30 325i Touring.

Khyzyl Saleem is een concept designer die digitale renders maakt van auto’s en tevens de drijvende kracht achter LTO. Zijn renders vielen zo in de smaak dat middels een samenwerking met Eric zijn renders tot leven gewekt worden onder de naam ‘Live to Offend’. Eerder zagen we al bodykits voor een E30 Coupé, E36 Coupé en nu is er een kit ontwikkeld voor de E30 Touring.

De voorzijde van de bodykit is identiek aan die van de E30 Coupé, maar de side skirts, achterdeuren, achterpanelen, achterspoiler en carbon fiber louvres zijn speciaal ontwikkeld voor de E30 Touring. Dankzij luchtvering vallen de 17-inch BBS-velgen diep weg in de wielkasten als de stationwagen stilstaat.

Onder de motorkap ligt een M20 2,5-liter zes-in-lijn die voorzien is van een Precision turbocharger. Eric schat het vermogen op ongeveer 330 pk, wat meer dan genoeg is voor een jaren ’80 familiewagen waarmee hij zijn kinderen naar school brengt.

Vooralsnog is dit het enige exemplaar dat LTO heeft gebouwd en Eric verwacht niet dat er meer bodykits geproduceerd gaan worden. Simpelweg omdat er in Amerika te weinig vraag naar zal zijn omdat de E30 Touring daar nooit geleverd werd. Dat maakt dit exemplaar one of a kind.

Video: LTO’s BMW E30 Touring nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Mercedes C200 met 220 kmh gepakt op de A28

Mercedes-Benz C200 met 220 km/h gepakt op de A28

Audi-R8-LMS-GT2-Nurburgring

Straatlegaal Audi R8 LMS GT2 prototype gespot