in

LTO BMW E36 is breed, laag en heeft 1.000 pk

We hebben het bij Autostrada.TV al vaker gehad over Khyzyl Saleem, een concept designer die waanzinnige digitale renders maakt van auto’s. Deze renders vielen zó in de smaak bij het publiek dat Khyzyl besloot om renders tot leven te wekken onder de naam ‘Live to Offend’, kortweg LTO.

Het eerste product van LTO was een bodykit voor de BMW E30, waarvan we hier en hier al video’s gedeeld hebben. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heeft LTO hun tweede bodykit gepresenteerd, voor de BMW E36 3-serie coupe.

De LTO E36-kit vebreedt de sporing aan de voorkant met 90 mm en aan de achterkant met 135 mm. De complete kit bestaat uit een nieuwe voorbumper met splitter, achterbumper, side skirts, over fenders, luchtinlaten, achtervleugel en diffuser. Bepaalde elementen van de LTO E36-kit kunnen worden geproduceerd in CFRP en totaal kost de bodykit ongeveer $7.500.

De kit kopen is één ding, monteren is een veel grotere uitdaging en dat heeft AMS Autoworks gedaan voor eigenaar Nelson. Het is gelukkig niet alleen all show want ook de S50 3.0-liter zes-in-lijn is onder handen genomen. Er is een dikke turbocharger geinstalleerd en met de turbodruk flink opgeschroefd krijgen de achterwielen 1.000 pk te verduren!

In onderstaande video gaat fotograaf Larry Chen langs alle details van deze LTO BMW E36. Scroll snel naar beneden om alles te weten te komen over deze build.

Video: LTO BMW E36 is breed, laag en heeft 1.000 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2023 BMW 3.0 CSL

De 2023 BMW 3.0 CSL kost €750.000!

Praga Bohema

De nieuwe Tsjechische hypercar, de Praga Bohema!