in

Maak kennis met de nieuwe Audi RS7 Sportback

Na de introductie van de nieuwe Audi RS6 kon de onthulling van de RS7 natuurlijk niet achterblijven. Op de IAA van Frankfurt werd de vierdeurs coupe onthuld en Autoweek heeft alvast kennisgemaakt met de RS7 Sportback.

De Audi RS7 Sportback is 5,00 meter lang en dankzij de uitgeklopte wielkasten maar liefst 4 centimeter breder dan de reguliere A7 Sportback. De RS-versie deelt alleen het dak, de voorportieren, de motorkap en de achterklep deelt. Al het overige bodywork is specifiek voor de RS 7 Sportback ontworpen.

De grote luchtinlaten aan de voorzijde, de verticale vinnen in glanzend zwart en de extra grote voorspoiler dragen bij aan de agressieve styling. De achterzijde is voorzien van een een elektrisch in- en uitklapbare achterspoiler (vanaf 100 km/h) en de achterbumper bevat de befaamde ovale chromen RS uitlaatpijpen.

Onder de kap vinden we dezelfde 4,0-liter V8 met dubbele turbo als in de nieuwe Audi RS6 Avant. Dit houdt in dat er 600 pk en 800 Nm koppel aanwezig is. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 3,6 seconden en afhankelijk van welk pakket je aanvinkt haalt de RS7 Sportback een topsnelheid van 250 – 280 – 305 km/h.

De nieuwe Audi RS7 Sportback komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. Prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Video: Audi RS7 Sportback kennismaking

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 812 GTS

Ferrari 812 GTS is een nieuwe V12 Cabrio

Nieuwe Land Rover Defender

De nieuwe Land Rover Defender nader bekeken