in

Mad Mike heeft de eerste 5-Rotor Mazda gebouwd

Wankelmotoren met 2-rotors, 4-rotors en zelfs 6-rotors, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Maar een 5-rotor wankelmotor, dat is nieuw en Mad Mike Whiddett heeft in samenwerking met Pulse Performance Race Engineering het allereerste exemplaar ooit ontwikkeld.

De 5-rotor wankelmotor is uniek door zijn oneven aantal rotors en dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Aan de 33B-motor, 3,3-liter inhoud, is vier jaar lang gewerkt door PPRE en het eindresultaat moet 650 pk opleveren. Het vermogen gaat via een sequentiële versnellingsbak naar de Rotiform-achterwielen.

Voor de 5-rotor wankelmotor is een volledig roestvrijstalen buizenchassis ontwikkeld met een door Tra Kyoto ontwikkelde bodykit, bekend van de Pandem/Rocket Bunny kits. Het ontwerpen en bouwen nam drie jaar in beslag en het eindresultaat is een eerbetoon aan de 787B, vandaar ook de naam van deze creatie: 787D.

De geheel nieuwe auto van Mad Mike is niet een exacte clone van de Le Mans-winnende 787B, zo is de wankelmotor aan de voorkant gemonteerd in plaats van in het midden en waar de 787B een raceauto was, is de 787D ontworpen om te driften. Whiddett hoopt dat de 5-rotor 787D zijn nieuwe vlaggenschip zal worden voor demonstraties op spraakmakende evenementen als Goodwood en Formule 1-evenementen.

Video: Mad Mike heeft de eerste 5-Rotor Mazda gebouwd

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace

Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace

Dodge Viper vs Porsche 930 Turbo in dragrace