in

Man bouwt een perfecte 1962 Ferrari 250 GTO Replica

De Ferrari 250 GTO is een van de mooiste Ferrari’s ooit gemaakt, maar met een oplage van slechts 39 exemplaren is het ook een van de duurste auto’s ter wereld. Op veilingen breken de verkoopprijzen van 250 GTO’s record na record, zelfs modellen die in de prak zijn gereden en gerestaureerd moesten worden.

Voor 99% van de bevolking is het dus onmogelijk om een originele 250 GTO te bezitten, maar er zijn ook andere opties, replica’s bijvoorbeeld. Rod Temporo staat bekend als een man die prachtige replica’s bouwt in zijn schuur, een ware meester op het gebied van metaalbewerking. Temporo en zijn team zijn ware kunstenaars. Ze maken hun eigen houten mal en bewerken het metaal vervolgens met de hand. Hij doet dit al tientallen jaren en heeft diverse replica’s gebouwd, waaronder een prachtige Jaguar XJ13 die door Top Gear werd besproken.

Volgens de video duurde het ongeveer vier jaar om deze 1962 Ferrari 250 GTO replica te voltooien, zonder bouwtekening of blauwdrukken. Gewoon op basis van boeken en tijdschriften, het eindresultaat is een meesterwerk! Daar kunnen deze mensen nog wat van leren.

Video: 1962 Ferrari 250 GTO Replica

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nogmaals het verschil tussen Ricers en Tuners

Nogmaals het verschil tussen Ricers en Tuners

Racende Ferrari 458 en Nissan GT-R veroorzaken ongeluk

Racende Ferrari 458 en Nissan GT-R veroorzaken ongeluk