in

Man bouwt straatlegale replica van Sauber C9

Het Group C-tijdperk doet de harten van autosportliefhebbers nog steeds sneller kloppen. Het waren de snelste en meest ongelooflijke raceauto’s ooit gemaakt, waaronder legendes zoals de Porsche 962, Jaguar XJR-9 en Mazda 787. Deze raceauto’s waren ontworpen om met 350+ over het Mulsanne Straight te vliegen, niet om door woonwijken en steden te tuffen. Een origineel exemplaar kopen en straatlegaal maken is, afgezien van het financiële aspect, haast onmogelijk. Dus besloot John Ackermann een replica te bouwen van zijn favoriete Group C-auto.

De Sauber-Mercedes C9 is de auto die de Zilveren Pijlen weer op de racekaart zette na de beruchte Le Mans-ramp van 1955. De raceauto behaalde in 1989 de overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans en behaalde één jaar eerder vijf overwinningen in het World Sportscar Championship.

Ackermann begon in 2011 aan het project. Het onderstel is een op maat gemaakt stalen chassis en de carrosserie is gemaakt van lichtgewicht glasvezel. Het vermogen is afkomstig van een 3,2-liter V6 met twee turbochargers, deze combinatie is goed voor ongeveer 340 pk. De Sauber C9 replica weegt ongeveer 1000 kg  en is daardoor in staat om ongeveer 300 km/h te halen.

De echte Sauber-Mercedes C9 beschikte over een 5,0-liter V8-motor met dubbele turbocharger en een vermogen van meer dan 800 pk. De auto behaalde tijdens de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans een topsnelheid van 400 km/h op het Mulsanne Straight.

Video: straatlegale replica van Sauber C9

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Need for Speed Underground in het echt

Zo ziet Need for Speed Underground er in het echt uit

porsche-993-by-john-sarkisyan

Dit is de dikste Porsche 993 Speedster van allemaal