in

Mansory bouwt kogelvrije Mercedes-AMG G63

Mansory heeft de afgelopen dagen verschillende projecten onthuld, waaronder de Rolls-Royce Cullinan ‘Coastline’ en deze kogelvrije Mercedes-AMG G63.

Dit is het eerste kogelvrije voertuig van Mansory en het is gebouwd volgens de filosofie van “onzichtbare bepantsering”. Mansory heeft aan de binnenkant van het chassis dikke stalen platen gelast, terwijl aan de buitenzijde van de G63 een koolstofvezel widebody-kit de blits maakt. Daarnaast zijn er upgrades als een hood scoop, bull bar, LED-bar en noodverlichting.

Om het extra gewicht van het pantserpakket te compenseren heeft Mansory het vermogen van de 4.0-liter twin turbo V8-motor verhoogd tot 800 pk en 1.050 Nm koppel. Het interieur is zoals je mag verwachten een weelde van luxe en kan worden aangepast aan de specifieke eisen van de klant.

Mocht je op zoek zijn naar een kogelvrije G63 AMG dan is Mansory overigens niet de enige optie, Inkas biedt een verlengde kogelvrije G63 aan.

Video: Mansory bouwt kogelvrije Mercedes-AMG G63

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan vat vlam na burnout

Twin Turbo Lamborghini Huracán vat vlam na burnout

Mercedes-AMG CLA 35 vs Audi S3 vs MINI Clubman JCW

Mercedes-AMG CLA 35 vs Audi S3 vs MINI Clubman JCW