in

Manthey Racing geeft de 911 GT3 RS een Track Package

Manthey Racing, het raceteam van Porsche, introduceerde een paar jaar geleden de recordbrekende 911 GT2 RS MR. Nu heeft het Duitse raceteam haar aandacht gericht op de GT3 RS, waardoor de rijeigenschappen op het circuit nog verder verbeterd zijn.

Manthey Racing heeft de 911 GT3 RS uitgerust met een set viervoudig instelbare schokdempers van JW die de wegligging van de sportwagen helpen verbeteren. Daarnaast heeft Manthey Racing voor en achter gevlochten remleidingen geïnstalleerd, samen met nieuwe remblokken.

Net als bij de GT2 RS MR heeft Manthey ook gewerkt aan de aerodynamica van de auto, door een torenhoge achtervleugel te ontwerpen met op maat gemaakte end plates en bovenop de achterklep een kleine lip. Aan weerszijden van de voorbumper zien we een kleine dive plane en onder de dorpels zijn nieuwe side skirts gemonteerd. Als klanten willen is er ook een set lichtgewicht magnesium wielen verkrijgbaar, met achteraan een koolstofvezel aero-schijf die de luchtstroom langs de achterwielen optimaliseert.

De 4.0-liter atmosferische zescilinder is onaangetast gebleven en produceert dus nog steeds 520 pk en 470 Nm koppel. De standaard 911 GT3 RS klokte de Nürburgring in 6:56.4 minuten, we zijn benieuwd wat deze MR-uitvoering doet.

Video: Porsche 911 GT3 RS MR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2 CS vs AMG A45 S vs Audi RS3

BMW M2 CS vs AMG A45 S vs Audi RS3

Ferrari 488 GT3 crasht tijdens warm-up lap op Spa

Ferrari 488 GT3 crasht tijdens warm-up lap op Spa