in

Manthey Racing Porsche GT2 RS klokt ‘Ring in 6:40.33

Lamborghini verbrak eind juli het ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife met een tijd van 6:44.97 minuten. De rondetijd van de Aventador SVJ was slechts 2.28 seconden sneller dan de 911 GT2 RS. Dat zat Porsche niet lekker en dus zocht men een manier om het record te heroveren.

Aangezien er met een reguliere 911 GT2 RS blijkbaar geen tijdwinst meer behaald kon worden ging men een samenwerking aan met Manthey Racing, wat voor 51% in handen is van Porsche. Manthey-Racing GmbH runt het officiële Porsche GT Team en doet dit met veel succes, dit jaar behaalde een 911 RSR de overwinning op Le Mans en een 911 GT3 R de overwinning tijdens de 24 uur van Nürburgring.

Het raceteam liet de turbocharged 3.8-liter zescilinder ongemoeid en focuste zich op het verbeteren van het onderstel en de aerodynamica. Hiermee werd een tijdwinst behaald van 7 seconden ten opzichte van de standaard 911 GT2 RS; 6:40.33 minuten wist coureur Lars Kern op de klok te zetten. Toevallig dezelfde coureur die ook verantwoordelijk was voor het record met de standaard 911 GT2 RS.

De vraag is natuurlijk in hoeverre telt dit record, het is een aangepaste productieauto die weliswaar hetzelfde weegt en net zoveel vermogen heeft als standaard, maar niet in deze specificatie uit de fabriek komt rollen.

Video: Manthey Racing Porsche GT2 RS Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercar Blondie maakt ritje in de Devel Sixteen

Supercar Blondie maakt ritje in de Devel Sixteen

Formule 1 2008 Hamilton vs Massa

Tien jaar geleden won Hamilton zijn eerste wereldtitel na een bizarre race