in

Porsche en Ford vochten een heerlijk slipstreamduel uit op Le Mans

Tijdens de kwalificaties bleek al dat de door Manthey Racing ingezette Porsches ontzettend snel waren op het circuit in Le Mans. Na de laatste BoP-correctie kregen de Porsches daarom tien kilo extra ballast voor de race en ook de Ford GT’s van Ganassi, de enige echte bedreiging voor de 911 RSR, kregen acht kilo extra strafgewicht.

Na ruim 19 uur racen op Circuit de la Sarthe vochten de #91 Porsche 911 RSR en de #68 Ford GT een heerlijk duel uit om de tweede positie. Frederic Makowiecki in de Porsche en Sébastien Bourdais in de Ford reden rondenlang bumper aan bumper over het circuit. Qua topsnelheid zat er nauwelijks verschil tussen de twee raceauto’s, maar de Porsche accelereerde sneller en profiteerde hier optimaal van bij het uitkomen van de langzamere bochten.

De Ford kon dankzij de slipstream wel op de bumper blijven van de Porsche, maar er voorbij bleek lastige opgave. Helemaal omdat Makowiecki met hand en tand verdedigde, tot groot ongenoegen van Bourdais en Priaulx. Voor de fans was het echter een geweldige duel en hét bewijs dat de spannendste strijd in de 24 uur van Le Mans in de GTE PRO-klasse zit.

Video: Porsche vs Ford Le Mans 2018

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG GLE 63 rolt om op rotonde

Mercedes-AMG GLE 63 rolt om op rotonde

Bisimoto Porsche Boxster

Matt Farah test de Porsche Boxster van tuner Bisimoto