in

Marc Philipp Gemballa Gespot

Porsche is al geruime tijd bezig om een spirituele opvolger voor de 911 Safari te ontwikkelen. Er zijn echter meer partijen die zich bezighouden met een offroad 911, zoals Singer met de ACS en Marc Philipp Gemballa met de Marsien.

Met zijn nieuw opgerichte bedrijf Marc Philipp Gemballa GmbH (in geen enkele vorm verbonden met Gemballa GmbH), heeft de 27-jarige ondernemer en zoon van wijlen Uwe Gemballa zijn allereerste productieklare supercar gelanceerd; Marsien. Marc Philipp realiseerde zich dat wanneer hij een succesvol bedrijf voor de toekomst wilde bouwen, hij iets heel speciaals moest bedenken voor zijn klanten.

De Marsien is geïnspireerd door het legendarische rallytijdperk van Parijs Dakar. Meer dan twee jaar aan ontwerp- en technische ontwikkeling hebben geleid tot een moderne supercar met al zijn comfort en dagelijkse bruikbaarheid, gecombineerd met extreme offroad-capaciteiten.

De geheel nieuwe Porsche 992 Turbo S vormde de perfecte basis om de visie van de jonge ondernemer te realiseren. De 911 is standaard al uitgerust met een modern en geavanceerd vierwielaandrijvingssysteem en dankzij de extra grondspeling kan de auto off-road ook uit de voeten.

Het prototype dat we hier zien ziet er heel anders uit dan de Marsien die we vorig jaar zagen in de zandduinen van de Arabische woestijn. Waarschijnlijk is dit prototype op de Nürburgring aanwezig om de nieuwe ophanging te testen, en daarom niet voorzien van het eerder getoonde bodywork dat meer weg had van de 959..

Video: Marc Philipp Gemballa Marsien Gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari SF90 Spider met carbon bodykit

Ferrari SF90 Spider met carbon bodykit van RYFT

New BMW M2 G87

Zie de nieuwe BMW M2 in actie