in

Matt Farah test 900+ pk Supercharged Huracán Performante

De Lamborghini Huracán Performante is bepaald niet traag, de Italiaanse exoot heeft een 640 pk sterke atmosferische V10 in het midden, actieve aerodynamica en vierwielaandrijving. Het is de snelste Lamborghini ooit op de Nürburgring Nordschleife en waarschijnlijk ook op ieder ander circuit.

Hoewel er is dus geen enkele reden is om de Performante te tunen, heeft VF Engineering dat toch gedaan. De Amerikaanse tuner heeft hun bekende Supercharge-kit geïnstalleerd met als resultaat 870 pk, gemeten aan de wielen, en 854 Nm koppel. Volgens VF Engeneering is het chassis van de Huracán Performante goed genoeg om het extra vermogen aan te kunnen dus afgezien van een upgrade aan de transmissie is de auto verder standaard.

Matt Farah mocht de Supercharged Huracán Performante testen op Auto Club Speedway en zijn bevindingen zie je in deze One Take. Op het einde van de video zien we dat er in het dashboard een waarschuwing staat van “Engine Bay Temperature”. Volgens Matt was dit een algoritmische fout en met een laptop was het probleem in 15 minuten opgelost. Potentiële klanten kunnen dus gerust zijn.

Video: Supercharged Huracán Performante

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Pace-Car-Crasht

Pace car crasht tijdens IndyCar opwarmronde

Porsche-bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Porsche-bestuurder moet rijbewijs inleveren