in

Matt Farah test de Lexus LC 500

Het is lang stil geweest rondom de Lexus LC 500 sinds het nieuws dat de auto toch in productie ging. Inmiddels heeft de LC 500 de productiefase bereikt en zijn diverse journalisten, waaronder Matt Farah, door Lexus uitgenodigd om de “personal luxury coupe” te testen in Hawai.

De LC 500 wordt door Lexus in het segment geplaatst van de BMW 6-serie, Mercedes S550 Coupe / SL550 en tot op zekere hoogte de Porsche 911. Het is een geheel nieuw ontwerp op een geheel nieuw platform, dat ook als basis zal dienen voor de volgende LS sedans. Onder de motorkap ligt een 477 pk sterke atmosferische 5.0-liter V8-motor die gekoppeld is aan een tientraps automatische versnellingsbak. De gebruikelijke sprint naar 100 kilometer per uur neemt 4.5 seconden in beslag, wat niet slecht is voor een auto die 1.910 kg weegt.

Na een dag rijden in de nieuwe Lexus LC 500 concludeert Matt dat de prachtige coupé meer dan geslaagd is. Bekijk zijn review hieronder en oordeel zelf!

Video: Lexus LC 500

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Sauber C36 2017

Analyse van de Sauber C36

Volkswagen Kever over de kop

Volkswagen Kever Dragracer gaat hard over de kop