in

Matt Farah test de Porsche Cayman ‘GTR’

Eerder dit jaar zagen we een bijzonder gave creatie van Road Scholars, een widebody Porsche Cayman ‘GTR’ met 4.2-liter boxermotor. Dankzij deze one take van Matt Farah weten we nu ook hoe het is om erin te rijden.

De auto heeft als basis een 987 Cayman, maar bijna alle carrosseriedelen zijn vervangen door nieuwe panelen om er een breedgeschouderd monster van te maken. De originele motor is eveneens vervangen en wel door een 911-motor die is opgeboord naar 4.2-liter en nu in de regio van 450 pk levert. Dankzij een op maat gemaakt inlaat- en uitlaatsysteem klinkt de Cayman ‘GTR’ ook nog eens net zo bruut als hij eruit ziet, luister maar eens bij 7:25.

Naast bovengenoemde aanpassingen heeft de Cayman ‘GTR’ nog wat performance onderdelen gekregen van een GT3 RS, Cayman GT4 en 911 Cup, kortom een serieuze asfaltvreter voor het betere stuurwerk.

Video: Matt Farah test de Porsche Cayman ‘GTR’

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru-Impreza-22B-vs-Mitsubishi-Evo-6-TME

90’s Rally Icons – Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME

McLaren 720S van Lego

McLaren heeft een full scale 720S van Lego gebouwd