in

Matt Farah test Ringbrothers’ 1.000 pk “G-Code” Camaro

In de wereld van de restomodded muscle cars zijn er maar weinig bedrijven die kunnen tippen aan het vakmanschap van Ringbrothers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een aantal krankzinnige projecten opgeleverd en op SEMA 2016 verraste men het publiek met deze 1969 Chevrolet “G-Code” Camaro.

Deze restomod heeft talrijke modificaties aan het interieur en exterieur evenals een serieuze performance boost. Onder de motorkap van de G-code ligt een supercharged LS3-motor die zo’n 1000 pk genereert, gekoppeld aan een Tremec handmatige zesversnellingsbak. Dankzij een aangepast spruitstuk en een RVS uitlaatsysteem van Flowmaster is de Camaro onvoorstelbaar luid!

De gebroeders Ring hebben de “G-Code” voorzien van ophanging door Detroit Speed zodat de auto ook goed in de bochten ligt. Om de 1000 pk sterke muscle car af te remmen zijn er flinke remmen van Baer geïnstalleerd. Aan het interieur en exterieur is minsten zoveel aandacht besteed als aan de onderhuidse componenten, de blauwe kleur staat de Camaro fantastisch en de speciaal gemaakte HRE-velgen zijn geïnspireerd op de IROC-Z uit  jaren ’80.

Durft Matt Farah het gaspedaal een beetje in trappen in deze krankzinnige muscle car?

Video: Ringbrothers’ 1.000 pk “G-Code” Camaro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

KIA Stinger GT

De Kia Stinger GT is een 370 pk sterke vijfdeurs Coupé

BMW M4 krijgt flink de sporen

Deze BMW M4 krijgt flink de sporen