in

Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel

Nederlandse Formule 1-liefhebbers hebben tot Max Verstappen nooit durven dromen van een wereldkampioen uit eigen land. Daar was Nederland te klein voor op autosportgebied en er was te weinig steun vanuit multinationals om een Nederlandse coureur naar de top te helpen. Maar in negen jaar tijd heeft Max Verstappen alle dromen waargemaakt, niet één keer, niet twee keer, maar drie keer wereldkampioen!

Het is haast niet te bevatten dat Verstappen in hetzelfde rijtje staat met grootheden als Niki Lauda, Nelson Piquet en Ayrton Senna. Zo mooi als zijn eerste wereldtitel wordt het waarschijnlijk nooit meer, maar de Nederlander domineert op dit moment de koningsklasse op imponerende wijze. Van de zeventien verreden Grand Prix wist Verstappen er maar liefst veertien te winnen en het ligt voor de hand dat de resterende vijf races ook ten prooi vallen aan de Red Bull-kopman. Zó dominant is hij dit seizoen.

Het maakt de Formule 1 niet spannender om naar te kijken, maar dat is niet Verstappen’s schuld. Net zo min als dat het Hamilton’s, Vettel’s, Schumachers, of Prost schuld was toen zij de koningsklasse domineerden. Het is inherent aan de sport en je kunt alleen maar respect hebben voor deze grootheden. En dat is wat Max Verstappen is; een grootheid.

In de video hieronder praat Max met Karun Chandhok over het behalen van zijn derde wereldtitel en wat dat met hem doet.

Video: Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
McLaren voert snelste pitstop ooit uit 1,8 seconden

McLaren voert snelste pitstop ooit uit: 1,8 seconden

Behind the Scenes bij Jessica Hawkins' Aston Martin F1-test

Behind the Scenes bij Jessica Hawkins’ Aston Martin F1-test