in

Mazda RX-7 is te luid voor de Nürburgring

YouTuber Misha Charoudin heeft voor het eerst kennisgemaakt met een Mazda RX-7 op de Nürburgring. Dit model is inmiddels al 31 jaar oud en staat natuurlijk bekend om zijn 1.3-liter twin turbo wankelmotor die in standaardtrim 252 pk produceerde.

Dit exemplaar is een beetje aangepast, met Zeknova semi-slick banden op Volk TE 37 gesmede aluminium velgen, MeisterR ophanging, nieuwe bussen in de achterste draagarmen en wat cosmetische aanpassingen in de vorm van een nieuwe voorbumper, side skirts en achtervleugel op de kofferbak.

De motor is gereviseerd en heeft een single turbo conversie gekregen, waardoor de 2-rotor nu 400 pk produceert wat via een handgeschakelde vijfversnellingsbak naar de achterwielen wordt gestuurd. Er is geen traction control, ABS of ESP aanwezig en dus moet Misha alert zijn achter het stuur van de RX-7.

De YouTuber reed één rondje met de Mazda en aan het einde ervan kreeg hij van de officials te horen dat de RX-7 te veel lawaai maakte en gebanned werd. En dan is dit nog maar een 2-rotor, kun je nagaan wat voor kabaal een 4-rotor of 6-rotor maakt!

Video: Mazda RX-7 is te luid voor de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Klokje Rond - Lancia Phedra met 320.221 km

Klokje Rond – Lancia Phedra met 320.221 km

Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona SP3 wordt goed gebruikt