in

McLaren 12C GT Can-Am Edition Burnouts

Onlangs vond de jaarlijkse preview voor het Goodwood Festival of Speed ​​2013 plaats. De jaarlijkse voorvertoning toonde een aantal auto’s welke het publiek vanaf 12 juli kan bewonderen. YouTube Spotter Shmee150 was aanwezig en filmde deze zeer zeldzame McLaren 12C GT Can-Am Edition terwijl hij een aantal burnouts doet en de beroemde hillclimb aflegt.

Van de McLaren 12C GT Can-Am Edition worden slechts 30 eenheden gemaakt en die gaan naar een speciaal geselecteerde groep kopers. Hij is gebaseerd op de GT3-racewagen maar voldoet niet aan de specifieke eisen van het GT3-reglement. Zo is de 3,8-liter twin turbo V8 nu ‘unrestricted’ en voorzien van een geoptimaliseerd koelsysteem waardoor het vermogen steeg naar 630 pk; 130 pk meer dan de GT3-versie. Daarnaast genereert de Can-Am Edition 30% meer downforce.

Uiteraard is de raceauto voorzien van een rolkooi, racekuipjes, zespuntsgordels en een multifunctioneel racestuur dat veel weg heeft van een Formule 1-stuurtje. Om het de coureur wat comfortabeler te maken, is de 12C voorzien van een speciaal voor raceauto’s ontworpen aircosysteem. De 12C GT Can-Am is een hommage aan oprichter/coureur Bruce McLaren die in 1970 overleed in een Can-Am auto.

Video: McLaren 12C GT Can-Am Edition

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2013 - St Petersburg Highlights

IndyCar 2013 – St Petersburg Highlights

Hennessey Ford GT haalt 428 km/h

Hennessey Ford GT haalt 428 km/h