in

McLaren 600LT is officieel!

We wisten allemaal dat dit eraan zat te komen en nu is hij officieel, de McLaren 600LT. LT staat bij McLaren voor longtail en dat houdt in meer vermogen, minder gewicht en meer downforce dan de auto waarop hij gebaseerd is, de 570S.

De McLaren 600LT zal op het Goodwood Festival of Speed zijn officiële debuut maken, maar dit was wat we tot nu toe weten van McLaren’s nieuwste Longtail. De auto doet zijn naam eer aan want hij is 74mm langer en de carrosserie is op bepaalde punten opnieuw vormgegeven om meer downforce te genereren. Er is tevens meer koolstofvezel gebruikt en samen met de aluminium dubbele wishbone-ophanging en een lichtgewicht remsysteem is het gewicht met 96 kg afgenomen tot 1.247 kg.

Dankzij verbeterde koeling en minder tegendruk door het kortere uitlaatsysteem produceert de 3.8-liter twin turbo V8 nu 600 pk en 620 Nm koppel. De uitlaten steken net als bij een 918 Spyder door de motorkap naar buiten. Naast het extra vermogen beschikt de bestuurder over scherpere besturing, scherpere gas- en remrespons en Pirelli Trofeo R-banden.

Uiteraard wordt de McLaren 600LT maar in beperkte oplage gebouwd en kost hij een godsvermogen.

Video: McLaren 600LT is officieel!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Andrea de Cesaris' quadruple flip tijdens de Oostenrijkse

Andrea de Cesaris’ quadruple flip tijdens de Oostenrijkse GP van 1985

Porsche Carrera GT in Londen

Twee Porsche Carrera GT’s laten zich horen in Londen