in

McLaren 650S GT3 verbreekt ronderecord op Bathurst

Tijdens de kwalificatie voor de 2016 Bathurst 12 Hours reed Shane Van Gisbergen een rondetijd van 2:01.286 minuten in zijn McLaren 650S GT3, een nieuw ronderecord!

De Nieuw-Zeelander kent het Mount Panorama Circuit, zoals het circuit oorspronkelijk heet, op zijn duimpje maar zelfs dan is het nog nagenoeg onmogelijk om een foutloos rondje te rijden. Toch moet ik zeggen dat dit rondje over het 6.2 kilometer lange circuit er snaarstrak uitziet, en zo denkt van Gisbergen er volgens mij ook over gezien zijn reactie.

Alleen Jenson Button ging ooit sneller over het Mount Panorama Circuit, tijdens een demonstratie met zijn McLaren MP4-23. Maar dat rondje telt niet mee voor de officiële statistieken. Scroll dus snel naar beneden en bekijk deze waanzinnig snelle ronde van Shane van Gisbergen in de McLaren 650S GT3.

Video: McLaren 650S GT3 ronderecord Bathurst

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-M7-Alpina-B7-Promo

De 608 pk sterke Alpina B7 is de M7 die BMW niet wil maken

Porsche 911 GT3 Akrapovic

Akrapovic laat de Porsche 911 GT3 wat meer schreeuwen