in

McLaren 650S – meer dan een gefacelifte 12C?

De McLaren Mp4-12C is alweer 3 jaar oud en dan wordt het toch echt tijd voor een facelift. McLaren heeft echter gekozen voor een nieuw model en een nieuwe naam, de 650S. Een doorontwikkeling van de 12C, die opvallend genoeg wel blijft bestaan.

Het uiterlijk valt gemakkelijk te definiëren, voor een groot gedeelte lijkt de 650S op de 12C met enkele eigenschappen van de P1. De voorkant van de auto lijkt enorm op de P1, maar zorgt ook voor 24 procent meer neerwaartse druk dan de 12C. De 650S neemt het carbon chassis met aluminium frame over van de 12C, maar al het andere is gewijzigd. De vering is 22%  steviger vooraan en 37% achteraan, de ophanging is gewijzigd, hij krijgt standaard carbon-keramische remschijven, en de software voor chassis en motor is bijgespijkerd.

Doordat de 650S na de P1 werd ontwikkeld profiteert de auto daar enorm van. De 3.8-liter V8 biturbo motor wint 25 pk, tot 650 pk, en 78 Nm, tot 678 Nm. Tot slot wist McLaren ook nog eens 100 kilogram aan gewicht te besparen ten opzichte van de Mp4-12. Qua techniek is de McLaren 650S dus echt een doorontwikkeling van de 12C, ook al lijkt de auto op zijn voorganger die er voorlopig nog naast blijft bestaan.

Chris Harris test in onderstaande video de nieuwe McLaren op het circuit van Ascari, maar eerst krijgen we een technisch interview te zien van 7 minuten. Wil je gelijk naar de review gaan moet je dus even doorspoelen.

Video – Chris Harris test McLaren 650S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mustang Drag Race Heeft Een Close Finish

Mustang Drag Race Heeft Een Close Finish

Negen geweldige wegen die je ooit moet rijden

Negen geweldige wegen die je ooit moet rijden