in

McLaren M1B Can-Am racet op Goodwood

De McLaren M1B uit 1966 is de allereerste Can-Am auto ooit gebouwd door McLaren. De M1B wordt aangedreven door een 6,0-liter Chevrolet-motor met 550 pk en was de voorganger van de legendarische McLaren M6 en M8, waarmee men vanaf 1967 tot 1971 de Can-Am titel zou winnen.

Chris Amon ging met dit exemplaar aan de leiding tijdens de allereerste Can-Am race, totdat hij van de baan spinde. Vervolgens racete oprichter Bruce McLaren nog een aantal wedstrijden met de auto totdat de M1B vervangen werd in 1967. Tegenwoordig is deze McLaren M1B eigendom van Chris Goodwin, chief test driver bij McLaren, en die deed mee aan de Whitsun Trophy tijdens Goodwood Revival 2014.

Chris wist de race te winnen met een marge van 17 seconden op de nummer twee, dat klinkt misschien als een ‘walk in the park‘ maar volgens Goodwin is het hard werken in de McLaren M1B, zelfs op de rechte stukken. Hoe moeilijk de M1B te besturen is en waarom hij de auto kocht vertelt Chris in onderstaande video.

Video: McLaren M1B Can-Am racet op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi Bestuurder wil plekje van Suzuki inpikken

Audi Bestuurder wil plekje van Suzuki inpikken

Tuned - Sharkwerks Porsche 911 GT3 RS

Tuned – Sharkwerks Porsche 911 GT3 RS