in

McLaren MCL36 debuteert op Circuit de Barcelona-Catalunya

De meeste teams die gevestigd zijn in Groot-Brittannië voerden een shakedown uit op het circuit van Silverstone. Zoals Aston Martin en Mercedes-AMG. Logisch, aangezien de meeste teams op een steenworp afstand gevestigd zijn van het circuit. McLaren koos er echter voor om de MCL36 in Barcelona de baan op te sturen, twee dagen voor de eerste wintertests.

Daniel Ricciardo en Lando Norris stapten in Barcelona achter het stuur van de McLaren MCL36 om de eerste systeemchecks uit te voeren. Tijdens de shakedown, officieel een filmdag, mogen teams niet meer dan 100 kilometer afleggen en moeten speciale demonstratiebanden gebruikt worden. Dit om te voorkomen dat het een verkapte testdag wordt.

McLaren eindige vorig jaar als vierde in het constructeurskampioenschap, terwijl het een jaar eerder nog derde werd in de eindstand. Voor 2022 heeft de Britse constructeur torenhoge verwachtingen en wil men structureel meedoen om de bekers.

Video: McLaren MCL36 debuteert op Circuit de Barcelona-Catalunya

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Challenger Crash

Dodge Challenger heeft pijnlijke ontmoeting met stoeprand

dragraces buggy's 4000 pk

Dragraces met buggy’s tot wel 4000 pk!