in

McLaren met Gulf-livery in actie tijdens Grand Prix van Monaco

McLaren viert zijn historische samenwerking met Gulf door te racen in een eenmalige Gulf-livery tijdens de Grand Prix van Monaco 2021. De bolides en de teamkleding zijn uitgerust in die iconische, prachtige oranje blauwe combinatie.

Sinds de oprichting van raceteam door Bruce McLaren in 1963, is er een hechte band met Gulf. De twee bedrijven werkten eind jaren zestig en begin jaren zeventig samen in de F1- en Can-Am-races, voordat ze in de jaren negentig weer samenwerkten toen de McLaren F1 GTR op Le Mans in het iconische blauwe en oranje kleurenschema van Gulf reed.

In 2020 werd het partnerschap opnieuw aangehaald, Gulf werd de leverancier van smeermiddelen voor McLaren Automotive en verscheen het logo op de motorkap van de McLaren F1-auto. In 2021 gaat de samenwerking dus nog een stapje verder, met een geheel in Gulf-kleuren gespoten F1-bolide voor Monaco.

Na de Grand Prix zullen de helmen van Ricciardo en Norris worden geveild en wellicht ook wat kleding.

Video: McLaren met Gulf-livery

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa_Romeo_Giulia_GTAm

Alfa Romeo Giulia GTAm eindelijk getest

Klokje Rond - Volkswagen Passat CC met 648.593 km

Klokje Rond – Volkswagen Passat CC met 648.593 km