in

McLaren MP4-12C GT3 grijpt record op Turckheim Hillclimb

Voormalige Franse Hillclimb-kampioen, Pierre Courroye en zijn McLaren Mp4-12C GT3, keerden dit jaar terug naar een paar evenementen tijdens dit bijzondere seizoen. Een van de evenementen waar het duo in actie kwam, was de Turckheim Hillclimb in Frankrijk.

Met ongeveer 600 pk uit de 3.8-liter twin turbo V8-motor, stuurde Pierre Courroye zijn McLaren naar een recordtijd voor gesloten raceauto’s op de 5,9 kilometer lange hillclimb. Het is een interessante machine om in actie te zien, aangezien het laat zien hoe een vrij recente GT3-auto presteert op een heuvelklim.

De meeste hillclimb-auto’s worden in eigen huis ontwikkeld door privateers, er staat zelden een raceauto aan de start die door een grote fabrikant is ontwikkeld. Maar zo af en toe zien we dit soort ‘afgedankte GT3-auto’s‘ in actie en dat zorgt voor een unieke kijkervaring in vergelijking met de meer analoge machines die we in deze categorie zien.

Video: McLaren MP4-12C GT3 grijpt record op Turckheim

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gevaarlijk inhaalactie België

Frontale botsing ternauwernood vermeden in België

Skoda Octavia en Fiat Panda Crash

Fiat Panda geeft geen ruimte en raakt Skoda