in

McLaren MP4-28 Launch

McLaren heeft vandaag als tweede  Formule 1 team de auto voor het 2013 seizoen gepresenteerd. In het McLaren Technology Centre in Woking haalden Jenson Button en Sergio Perez het doek van de McLaren MP4-28. Tijdens de introductie werd er veel aandacht besteed aan het 50 jarig bestaan van McLaren, zo werden er een aantal kampioensauto’s van onder andere Hunt, Prost, Hakkinen en Hamilton naar voren gereden voordat het doek het doek van de nieuwe McLaren bolide werd getrokken. McLaren mikt vanzelfsprekend weer op winst in beide kampioenschappen, teambaas Martin Whitmarsh is ervan overtuigd dat de problemen van vorig jaar overwonnen zijn.

De nieuwe McLaren heeft op het eerste gezicht veel weg van zijn voorganger, de MP4-27, maar onderhuids blijkt de wagen toch flink te zijn aangepakt. Zo heeft het gebied rond de neus en voorwielophanging een metamorfose gekregen, hebben de sidepods een iets andere vorm en is het bodywork aan de achterkant van de auto stevig onder handen genomen. De McLaren Mp4-28 heeft nog steeds geen getrapte neus en daar zullen de fans in ieder geval blij mee zijn.

Volgende week dinsdag wordt er voor het eerst met de McLaren MP4-28 gereden. Dan begint in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera de eerste testsessie van dit jaar. In de video hieronder kun je de complete onthulling bekijken van de 2013 McLaren Mercedes Mp4-28.

Video: McLaren MP4-28 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Chris Harris Test Ferrari 458 Spider

DRIVE – Chris Harris Test Ferrari 458 Spider

Ferrari F138 Launch

Ferrari F138 Launch