in

McLaren P1 Spyvideo

Eind 2013 moet de opvolger van de legendarische McLaren F1 af zijn, de McLaren P1. De P1 concept werd voor het eerst getoond tijdens de autoshow van Parijs, sindsdien zijn er diverse prototypes opgedoken. Qua styling lijkt het uiterlijk van het prototype redelijk overeen te komen met de McLaren P1 concept die werd getoond in Parijs. Het bijzondere aan deze video is dat we ook een glimp kunnen opvangen van het interieur, dat was tot dusver nog geheim gebleven.

Nog niet alle specificaties van de McLaren P1 zijn onthuld, wel weten we dat er een doorontwikkelde MP4-12C Twin Turbo V8-motor achterin zal liggen in combinatie met F1-style KERS. Gezamenlijk moet dit tussen de 800 en 1000 pk opleveren. Daarnaast weten we dat de P1 rondom een carbonfiber monocoque is gebouwd en dat de auto 600 kg neerwaartse druk genereert, onder meer dankzij een uitschuifbare achterspoiler en hele grote diffuser.

Met de komst van de Porsche 918, de McLaren P1 en de Ferrari F70 wordt 2013 een druk jaar in het land van hypercars, dat worden hoop reviews en prachtige vergelijkingen!

Video: McLaren P1 Spyvideo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Start of the Skyline Legend

Start of the Skyline Legend

Zeven dagen met acht Porsches door Europa

Zeven dagen met acht Porsches door Europa