in

McLaren viert 50e verjaardag met leuke items

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, McLaren vierde onlangs haar 50 jarig bestaan. Bruce McLaren Motor Racing Limited werd formeel opgericht op 2 september 1963, toen de 26-jarige Nieuw-Zeelander een kleine groep mensen verzamelde om raceauto’s te ontwerpen, te bouwen en te racen voorzien van zijn eigen naam. Dit begon allemaal vanuit een kleine, benauwde werkplaats in New Malden, Surrey. Vanuit die kleine thuisbasis groeide het team via diverse panden in Colnbrook en Woking naar het huidige het McLaren Technology Centre, de thuisbasis van alle activiteiten van het team.

Het team heeft 182 races gewonnen, 12 coureurstitels en 8 constructeurskampioenschappen. Tijdens de Grand Prix van Monza werd er door het team flink uitgepakt met festiviteiten en de Britse zenders BBC maakte mooie items over 50 jaar McLaren. Bekijk het item hieronder.

Video: McLaren viert 50e verjaardag met leuke items

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Clio RS vs Ford Fiesta ST Mountune

Renault Clio RS vs Ford Fiesta ST Mountune

Mercedes-Benz S500 Bestuurt Zichzelf

Mercedes-Benz S500 Bestuurt Zichzelf