in

McLaren voert snelste pitstop ooit uit: 1,8 seconden

De Britse formatie uit Woking heeft Red Bull Racing dit jaar op één front verslagen. Tijdens de Grand Prix van Qatar wist McLaren de banden van Lando Norris in 1,8 seconden te wisselen en dat is een nieuw pitstop-record!

Red Bull Racing was sinds jaar en dag altijd de snelste in de pitstraat. De laatste vijf records stonden op naam van de Oostenrijkse formatie met 1,82 sec als recordtijd, neergezet tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2019. Opvallend is dat we Red Bull Racing dit seizoen pas op de vijfde plaats terugvinden qua pitstoptijd, sneller dan 2,24 seconden wisten de monteurs de banden niet te wisselen.

McLaren heeft dit jaar dus niet alleen op de baan de achterstand op Red Bull Racing verkleind, maar ook in de pitstraat. Zie de razendsnelle pitstop hieronder vanuit verschillende camerahoeken. Let ook even op de reactie van de Alfa Romeo-monteur!

Video: McLaren voert snelste pitstop ooit uit: 1,8 seconden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sky Sports analyseert crash tussen Hamilton en Russell

Sky Sports analyseert crash tussen Hamilton en Russell

Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel

Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel