in

Mégane R26 gaat van P38 naar P2 in de regen op Spa

Een race leiden van start tot finish is natuurlijk het ultieme doel van een coureur, maar volgens mij is de kick veel groter als je van plek 38 naar plek 2 weet te rijden. In de regen, op Spa-Francorchamps!

Charlie Bird kwalificeerde zich tijdens de Spa Summer Classic als 38e van de 68 op een droge omloop van Spa-Francorchamps. Dat is misschien niet de plek waar een Renault Mégane R26 thuis hoort, maar de kwalificatie betrof maar drie rondjes en de concurrenten beschikten over vederlichte Caterham’s en krachtigere GT’s. Op een droge baan zijn deze auto’s veel sneller, maar in de regen wordt het een heel ander verhaal.

De Mégane R26 heeft natuurlijk voorwielaandrijving en doordat de motor bovenop de voorwielen ligt heb je in de regen meer tractie. Daarnaast heb je minder overstuur dan in een achterwielaangedreven auto en als je dan ook nog eens de juiste regenlijnen rijdt kan je een flink stuk sneller zijn. Maar goed, in een BMW M3 GTR kan het ook dus het komt ook aan op stuurmanskunst en materiaal!

In onderstaande video zien we de eerste twee ronden van Charlie Bird op Spa, be amazed!

Video: Mégane R26 gaat van P38 naar P2 in de regen op Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Na 11 seconden wil jij ook een Subaru Impreza WRX

Na 11 seconden wil jij ook een Subaru Impreza WRX

Ariel Nomad - Een Atom voor Off Road!

Ariel Nomad – Een Atom voor Off Road!