in

Mercedes 190 Judd V8 maakte comeback in Oberhallau Hillclimb

Oberhallau 2021 was de eerste Zwitserse Hillclimb sinds de uitbraak van de coronapandemie, bijna twee jaar geleden. Het evenement trok een enorme lijst met deelnemers en kenmerkte de terugkeer van de legendarische Mercedes 190 RM1 Judd V8 van Reto Meisel, in wat waarschijnlijk een eenmalige comeback was.

Het was namelijk 30 jaar geleden dat Reto voor het eerst de Oberhallau Hillclimb reed en dus nam de Zwitserse coureur zijn oude liefde mee. De 570 pk sterke 190 RM1 zou de snelste run van het weekend neerzetten in de tourwagenklasse, maar omdat Reto’s eerste run in hevige regen plaatsvond maakte hij met zijn totaaltijd geen kans op een podiumklassering.

Niet dat Reto’s huidige SLK340 Judd zo saai, maar dit blijft toch wel één van onze favoriete Hillclimb-auto’s ooit. Geweldig dat we hem na al die jaren nog eens in actie mogen zien! Zet je speaker maar wat harder.

Foto credit: www.rallye-fotos.ch

Video: Mercedes 190 Judd V8 in Oberhallau Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup

Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup Dragrace

De Motorsport Crashes van week 35

De Motorsport Crashes van week 35