in

Mercedes-AMG A45 verslaat Volkswagen Golf GTI en BMW M135i

Verrassend hé, de Mercedes-AMG A45 is sneller en sterker dan de Volkswagen Golf GTI en de BMW M135i. De vergelijkingen van AutoCar waren altijd al enigszins vreemd, een Audi A1 Quattro vs Nissan GT-R bijvoorbeeld, maar ook deze vergelijkingstest raakt kant nog wal.

Om te beginnen is er de vierwielaangedreven Mercedes-AMG met een turbocharged 2.0-liter viercilinder motor met 355 pk. Dan is er de achterwielaangedreven BMW M135i met een turbocharged 3.0-liter zes-in-lijn onder de kap die 316 pk levert. Tot slot komt de Volkswagen Golf in actie, een voorwielaangedreven Hot Hatch met 227 pk uit een 2.0-liter turbomotor.

Al de vermogens lopen uiteen, de aandrijving is bij iedere auto anders en de aanschafprijs ligt ook nog eens ver uit elkaar, het enige wat de auto’s gemeen hebben is dat ze in de categorie Hot Hatch vallen. Een terechte winnaar in deze test aanwijzen is dus eigenlijk niet mogelijk, maar het is wel leuk om naar te kijken. Bekijk dus snel hieronder hoe Steve Sutcliffe op zoek gaat naar een winnaar en de auto’s met elkaar probeert te vergelijken.

Video: A45 AMG vs Golf GTI vs M135i

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1959 Oldsmobile Super 88

Jay Leno’s Garage – 1959 Oldsmobile Super 88

Hillclimb - Audi Special

Hillclimb – Audi Special