in

Mercedes-AMG GLE 63S Coupe krijgt lekke band bij 295 km/h

Sjoerd van Stokkum zou in deze video de 2021 Mercedes-AMG GLE 63S Coupe testen. Hij pikte de SUV op bij VDM Cars, zette koers richting de Autobahn en trapte direct het gaspedaal vol in.

De bekende 4.0-liter twin turbo V8-motor sleepte de 2.250 kg zware GLE 63S Coupe naar een snelheid van 295 km/h. Vrijwel meteen daarna gaf de boordcomputer echter de melding “band defect”, en zag Sjoerd de bandendruk snel teruglopen. Gelukkig kon er nog net een tankstation bereikt worden, maar daar bleek dat verder rijden er echt niet in zat.

Toen de hulpdiensten van VDM Cars gearriveerd waren en de 221.000 euro kostende GLE 63S Coupe op de trailer stond, reden Sjoerd en zijn camera crew terug naar showroom in Gronau. Om de video goed af te sluiten kon de AMG ingewisseld worden voor een kort ritje met de Aventador SVJ.

Die Lamborghini testte Sjoerd overigens al eens uitgebreid, dus die video kun je hier bekijken.

Video: GLE 63S Coupe krijgt lekke band bij 295 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1.000 pk BMW M5 vs Rallycross-auto's

1.000 pk BMW M5 vs drie Rallycross-auto’s

Golf 8 GTI Clubsport Topsnelheid

Golf 8 GTI Clubsport Topsnelheid Run