Tags: AMG GT R PROCarfectionMercedes-AMG

Mercedes-AMG GT R Pro Review

Henry Catchpole werd uitgenodigd op het circuit van Hockenheim om de Mercedes-AMG GT R Pro aan de tand te voelen. Opvallend genoeg is er motorisch gezien helemaal niets veranderd aan de Pro-versie ten opzichte van de ‘normale’ AMG GT R, er is nog steeds 585 pk en 700 Nm koppel aanwezig. Zijn de verbeteringen aan het chassis en carrosserie de extra kosten waard? Henry zoekt het uit in deze review!

In vergelijking met de Mercedes-AMG GT R, was de GT R Pro een kleine 6 seconden sneller op de legendarische Nürburgring Nordschleife. Deze winst werd behaald door het koetswerk van de AMG GTR Pro te optimaliseren, met onder andere een nieuwe voorbumper, vleugel op de kofferbak en een gewijzigde diffuser. Daarnaast heeft de Duitse fabrikant het onderstel aangepast met verstelbare dempers en stabilisatorstangen.

Het interieur heeft ook een kleine opfrisbeurt gekregen met nieuwe lichtgewicht kuipstoelen in combinatie met vierpuntsgordel, een rolkooi en een nieuw stuurwiel. Voordat de rijtest begint neemt Henry ons mee langs alle interne en externe wijzigingen van de AMG GTR Pro. Wil je direct door naar de actie, spoel dan door naar 4:00 minuten.

Video: Mercedes-AMG GT R Pro Review

Mercedes-AMG GT R Pro Review

Geen reacties op "Mercedes-AMG GT R Pro Review"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *