in

Mercedes AMG GT R zet ronderecord neer voor productieauto’s op Bathurst

Mercedes-AMG heeft het ronderecord voor productieauto’s op Mount Panorama in Bathurst verbroken met een 2017 AMG GT R. In handen van fabriekscoureur Bernd Schneider werd het 6.213 kilometer lange circuit afgerond in slechts 2:16.5 minuten, negen seconden sneller dan het vorige ronderecord wat eveneens in handen was Mercedes-AMG met een GT S.

De prestatie van de 585 pk sterke AMG GT R rond Mount Panorama is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat hij afgelopen december de Nurburgring in 7:10,92 minuten rond ging, de 4e tijd ooit gereden daar met een productieauto.

Schneider zette zijn rondetijd neer op vrijdagmiddag tijdens een sessie voor demonstraties, voorafgaand aan de 12 uur van Bathurst. Volgens Bernd had het nog sneller gekund als hij niet werd afgeleid door een loskomende GoPro, daarnaast vermelde de coureur dat hij een topsnelheid van 308 km/h had behaald op Conrod Straight.

Het all-time baanrecord is nog altijd in handen van een McLaren 650S GT3 bestuurd door Shane van Gisbergen, 2:01.286 minuten.

Video: Mercedes AMG GT R lap record op Bathurst

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda MX-5 V8

Deze Mazda MX-5 heeft een 525 pk sterke 6.2-liter V8

Porsche 911 GT3 RS krijgt nieuw setje rubber bij verkeerslicht

Porsche 911 GT3 RS krijgt nieuw setje rubber bij verkeerslicht