in

Mercedes E55 AMG verliest wiel op de Nordschleife

Een wiel verliezen als je op het circuit aan het rijden bent is één van de ergste dingen die je kan overkomen. Samen met remmen die niet werken, een stuur dat loslaat, of brand in de cockpit, om maar wat dingen te noemen.

Deze Mercedes-bestuurder kreeg te maken met een wiel dat los liet en dat werd gefilmd door Youtuber StatesideSupercars in het beroemde Brünnchen-complex van de Nordschleife. De E55 AMG stuurt naar de apex en ineens zien we dat het linker achterwiel van de naaf vliegt. De stationwagen draait één keer om zijn as, maar komt gelukkig al vrij snel tot stilstand zonder iets te raken.

De bestuurder had het geluk dat het mankement gebeurde op een punt waar auto’s ‘relatief’ langzaam rijden en waar de vangrail niet direct langs de baan staat. In het uiterste geval was de Mercedes E55 AMG tot stilstand gekomen in de grindbak en dat is op het gevaarlijkste circuit ter wereld het beste scenario.

Als reactie op de video schrijft de bestuurder: “It is my Mercedes e55 that the drops the wheel, i have learned a lesson and i will allways check my bolts from now on. I am glad that i or someone else not got hurt! Stay safe!

Video: Mercedes E55 AMG verliest wiel op de Nordschleife

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Deze 600 pk Audi A1 is een kleine pocket rocket

Deze Audi A1 is een kleine pocket rocket met 600 pk

Vrachtwagen tikt auto om op A50

Vrachtwagen tikt auto om op A50