in

Mercedes SLR McLaren vs Ferrari GTC4 vs Aston Martin DBS Superleggera

Het is een wat vreemde line-up deze week, maar CarWow heeft weer een dragrace georganiseerd met drie supercars. De ruim 15 jaar oude Mercedes SLR McLaren neemt het op tegen de vierzits Ferrari GTC4 en de Aston Martin DBS Superleggera.

De SLR McLaren was in zijn tijd een van de snelste en krachtigste supercars die je kon kopen. De 5.4-liter V8-motor perste er met behulp van een supercharger 623 pk en 750 Nm koppel uit. Tegenwoordig zijn dit soort cijfers niet zo bijzonder meer, een BMW M5 Competition heeft evenveel vermogen.

De auto’s waartegen de Mercedes het opneemt hebben meer vermogen, 690 pk voor de Ferrari en 725 pk voor Aston, en dual clutch versnellingsbakken. De SLR McLaren lijkt bij voorbaat dus al kansloos in de dragrace en rollende race, maar dat maakt deze video niet minder leuk om naar te kijken.

Video: Mercedes SLR McLaren vs Ferrari GTC4 vs Aston Martin DBS Superleggera

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2020 - Iowa 250 Race 1 Highlights

IndyCar 2020 – Iowa 250 Race 1 Highlights

Formule 1 - Hungaroring Lap Record

Formule 1 – Hungaroring Lap Record