in

Mercedes toont snelheidsverschil tussen AMG One en AMG Black Series

Na de onthulling van de Mercedes-AMG One in juni van dit jaar, hebben we de hypercar enkele malen in actie gezien in promotionele video’s en tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring. Nu laat de fabrikant uit Stuttgart zien hoe snel de AMG One is in vergelijking met een AMG GT Black Series.

De AMG One produceert een gecombineerd vermogen van 1.049 pk, dankzij een 1.6-liter V6-motor en vier elektromotoren. Al die hybride-componenten zorgen er wel voor dat de hypercar aan de zware kant is, met een gewicht van 1.695 kilogram. De GT Black Series daarentegen is niet voorzien van een complex hybride-systeem, maar weegt met 1.640 kg gek genoeg niet veel minder. De 4,0-liter twin turbo V8-motor met platte krukas levert een schappelijke 720 pk.

Het is duidelijk dat de AMG One in het voordeel is en zijn gestroomlijnde carrosserie helpt bij het accelereren. Het is dan ook niet de vraag welke AMG wint, maar hoe dik de futuristische hybride hypercar de Black Series verslaat. Dat laat Mercedes je graag zien in onderstaande video.

Video: Snelheidsverschil AMG One en AMG Black Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vw Golf Mk3 gaat over de kop op Nürburgring

VW Golf over de kop én over de vangrail op de Nürburgring

Clio en dashcammer halen gevaarlijke toeren uit op A58

Clio en dashcammer halen gevaarlijke toeren uit op A58