in

Mercedes vraagt om herbeoordeling na zien onboard Verstappen

De beelden die tijdens de Grand Prix van Brazilië niet beschikbaar waren, zijn nu toch verschenen. Het gaat om de onboard van Verstappen tijdens het gevecht met Lewis Hamilton, waarbij hij de Mercedes-coureur naar buiten duwde. Toto Wolff gaf eerder al aan de actie van Verstappen minimaal 5 strafseconden waard te vinden.

Nu de onboard van Verstappen gepubliceerd is, heeft Mercedes een verzoek om herbeoordeling ingediend gezien het nieuwe bewijsmateriaal. Hetzelfde deed Red Bull in Silverstone toen Hamilton ons Max van de baan reed. Het verzoek om herbeoordeling is legitiem, maar of de FIA er iets mee zal doen is de vraag.

In de video is duidelijk te zien dat Verstappen erg laat remt en de apex niet haalt. Bewust of niet, hij laat zijn Red Bull RB16B naar buiten lopen en voorkomt daarmee dat Hamilton kan insturen. Beide coureurs schieten van de baan en Hamilton moet achter de Nederlander weer aansluiten.

Natuurlijk vond Christian Horner dat er niets aan de hand was, maar er zijn in het verleden diverse straffen uitgedeeld voor “forcing another driver of track and gaining an advantage”. Het kan dus zomaar zijn dat de FIA alsnog een 5 seconden tijdstraf uitdeelt aan Max Verstappen en in dit geval zakt de Nederlander terug naar de derde plek.

Aangezien beide wereldtitels op het spel staan is het niet gek dat Mercedes dit verzoek heeft ingediend bij de FIA. En laten we niet vergeten dat Red Bull hetzelfde heeft gedaan. The gloves are off en beide teams zetten alles op alles om wereldkampioen te worden. Dat maakt het seizoen alleen maar memorabeler!

Video: Mercedes vraagt om herbeoordeling na zien onboard Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

T1 breekt Nissan GTR record op kwart mijl

T1 breekt Nissan GT-R record op kwart mijl: 6.51 sec @ 370 km/h

1966 Ford Mustang Topsnelheid Autobahn

1966 Ford Mustang test topsnelheid op de Autobahn