in

Mercedes W11 in actie op Silverstone

Net als Red Bull Racing gaf ook Mercedes hun nieuwe bolide een shakedown op het circuit van Silverstone. Met de W11 hoopt het team uit Brackley hun zevende wereldtitel op rij te halen.

Doordat de reglementen vrijwel hetzelfde zijn gebleven zijn de wijzigingen aan de W11 ten opzichte van de W10 niet ingrijpend. Toch zijn er volgens technisch directeur James Allison een paar belangrijke aanpassingen gedaan, voornamelijk aan de sidepods.

Net als bij andere teams heeft ook Mercedes gekozen voor extreem slanke sidepods met een kleinere opening. Hoewel er dus een smallere radiatoropening is, is de aerodynamica dusdanig aangepast dat er een betere luchtstroom is naar de radiator. Hierdoor kan de motor beter gekoeld worden waardoor er langer met meer motorvermogen gereden worden.

Hieronder zien we beelden van de shakedown met de Mercedes W11, eerst bestuurd door Valtteri Bottas en daarna door regerend kampioen Lewis Hamilton. Tevens zie je hieronder interviews met de drie hoofdrolspelers van Mercedes.

Video: Mercedes W11 in actie op Silverstone

Interviews

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Vantage Nordschleife Lap

Aston Martin Vantage Nordschleife Lap

Het ontstaan van AlphaTauri

Het ontstaan van AlphaTauri