in

Michael Schumacher Tribute – 20 Jaar na zijn 1e titel

Vandaag is het twintig jaar geleden dat Michael Schumacher de eerste van zijn zeven wereldtitels won. In 1994 versloeg hij, na een controversiële actie, Damon Hill en het Williams team met zijn Benetton B194. Ter ere van dit jubileum hebben de familie en het management besloten om de Officiële Michael Schumacher website weer online te zetten.

Volgens Jean-Francois Payen, de arts die de voormalig F1-coureur behandelde en hem nog regelmatig bezoekt, ligt de coureur niet meer in coma en werkt hij 24 uur per dag met 15 verzorgers aan zijn herstel. “Ik kan bevestigen dat hij niet meer in coma ligt. We moeten echter veel geduld hebben. Zijn herstel omvat een plan van één tot drie jaar.” Dit soort uitspraken nemen wij altijd met een korreltje zout zolang er geen “officieel” nieuws is van de familie/management. Ter ere van zijn 20-jarig jubileum schoppen we deze Michael Schumacher Tribute, die we in 2012 plaatsten na zijn afscheid, even naar de homepage.

Schumacher had gedurende zijn carrière vele fans maar ook vele tegenstanders, zijn rijstijl was snaarstrak maar soms ook controversieel, zijn auto’s waren snel en dominant maar ook op het randje van het toegestane. Kortom een carrière vol uitersten en of je nu fan van hem bent of niet, je kunt niet anders dan groot respect hebben voor hem. Hij is statistisch gezien de beste coureur ooit en heeft 36 Formule 1 records op zijn naam staan.

YouTube gebruiker Ayrton01CZ maakte een 11 minuten durende Michael Schumacher Tribute, in chronologische volgorde met alle hoogte- en dieptepunten. In deze tribute is duidelijk veel werk gaan zitten, bij belangrijke momenten zijn datums vermeld en de beeldkwaliteit is perfect. Ga er dus even rustig voor zitten en geniet 11 minuten lang van Michael Schumacher historie!

Video: Michael Schumacher Tribute

Michael Schumacher Tribute – 20 Jaar na zijn 1e titel

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *