in

Schumacher ontwaakt uit coma en verlaat ziekenhuis

Vandaag werd bekend gemaakt dat Michael Schumacher is ontwaakt uit zijn coma, dit gebeurde enige tijd geleden maar is bewust vandaag pas naar buiten gebracht. De zevenvoudig kampioen heeft het ziekenhuis in Grenoble al verlaten en is overgebracht naar een revalidatiecentrum om te werken aan zijn herstel.

Schumacher kwam op 29 december 2013 ten val tijdens het skiën in de Franse Alpen op en liep zwaar hersenletsel op. Op de bewuste dag skiede Schumacher een paar meter buiten de piste om naar verluid een gevallen vriend te helpen. Bij de val kwam hij met zijn hoofd op een rotsblok terecht waardoor zijn helm in meerdere stukken brak.

Eenmaal in het ziekenhuis moest hij twee keer een schedeloperatie ondergaan. Artsen van de universiteitskliniek in Grenoble vreesden voor zijn leven en brachten hem in een kunstmatig coma. Maandenlang was zijn toestand kritiek, maar wel stabiel. Al geruime tijd probeerde de doktoren de Duister uit zijn kunstmatige coma te ontwaken maar dit duurde langer dan verwacht.

Volgens zijn manager Sabine Kehm toont de oud-wereldkampioen tekenen van bewustzijn maar verder is er niets bekendgemaakt over zijn gezondheidstoestand. De familie is sinds Schumachers ongeluk zeer beperkt geweest met het geven van informatie waardoor er behoorlijk gespeculeerd werd over zijn toestand. Ook nu is de familie summier met de info en vraagt men om rust zodat zijn verdere rehabilitatie buiten het publiekelijke oog kan en zal plaatsvinden.

Dit is overigens geheel terecht en we hopen dat Michael spoedig herstelt. Wij gaan nog even de Michael Schumacher Tribute kijken.

Video: Nieuwsbericht over Schumachers ontwaking

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rhys Millen Drift in Brazilie

Rhys Millen Drift in Brazilie

Caterham 620R is een echte kart voor op straat

Caterham 620R is een echte kart voor op straat