in

Mick Schumacher in de Ferrari F2004 V10 op Mugello

Vlak voor de Toscaanse Grand Prix reed Mick Schumacher een aantal ronden in de Ferrari F2004 V10, waarmee zijn vader z’n 7e wereldtitel behaalde. Het was de tweede keer dat de jonge Schumacher in deze bolide reed, vorig jaar gaf hij al een demonstratie op Hockenheim, maar toen regende het.

De GP van Toscane op het circuit van Mugello was voor Ferrari de 1000e race in de Formule 1. Ter ere van dat jubileum haalde Ferrari de F2004 van stal voor Mick, die momenteel aan de leiding gaat in de Formule 2. Schumacher Junior sleepte vorige week op het circuit van Monza zijn eerste overwinning van het seizoen binnen en heeft in het klassement 8 punten voorsprong op de Brit Callum Ilott, met nog 6 races te gaan.

De 16-jaar oude Ferrari F2004 werd door Mick stevig aan het werk gezet onder toeziend oog van Sebastian Vettel, die enigszins jaloers was. Het V10-monster is namelijk de droomauto van Seb, die groot fan was van Michael Schumacher, maar de aanschafprijs was te hoog voor de viervoudig wereldkampioen.

Video: Mick Schumacher in de Ferrari F2004 V10 op Mugello

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video