in

Mick Schumacher mocht geen donuts doen na laatste F1-race

Naast Sebastian Vettel reden nog drie andere coureurs hun laatste Formule 1-race in Abu Dhabi: Mick Schumacher, Daniel Ricciardo en Nicholas Latiffi. Voor deze coureurs was het afscheid niet vrijwillig, hun contracten werden niet verlengd.

Mick Schumacher verlaat na twee moeizame jaren bij Haas F1 de koningsklasse, hij wordt volgend jaar vervangen door Nico Hulkenberg. De zoon van zevenvoudig kampioen Michael Schumacher kon nooit écht imponeren, zoals hij dat in F3 en F2 wel deed. De Duitser eindigde slechts twee keer in de punten en maakte veel onnodige fouten.

Schumacher is nog jong en heeft een enorme marketingwaarde, dus het is zeker mogelijk dat Mick nog terugkeert op de grid. Vooralsnog was Abu Dhabi zijn laatste race in F1 en dat wilde hij afsluiten met een paar donuts, maar dat mocht niet van Haas… Gelukkig was zijn engineer iets te laat en kon Mick zijn handtekening achter laten op het asfalt. Wat een betutteling.

Video: Mick Schumacher mocht geen donuts doen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vettel's laatste boordradio tijdens afscheid F1

Vettel’s laatste boordradio tijdens afscheid F1

Daniel Ricciardo blikt terug op seizoen en nieuw Red Bull-contract

Daniel Ricciardo blikt terug op seizoen en nieuw Red Bull-contract