in

Monsterlijke Ford Mustang 2 op Leadfoot Hillclimb

Deze 1976 Ford Mustang 2 is door Motorsport Solutions uit Nieuw-Zeeland gerestaureerd, nadat de raceauto flink wat jaren stil had gestaan. Hoewel de Ford niet echt geschikt is voor korte en krappe parcours, gaf het team toch een demonstratie op de Leadfoot Hillclimb om het publiek te vereren met zijn imponerende uiterlijk en dito soundtrack.

Onder de glasvezel body bevindt zich een buizenchassis waarin een 6.0-liter V8-motor hangt. De atmosferische achtcilinder heeft een op maat gemaakte Moldex krukas, Carillo drijfstangen en Brooks gesmede zuigers. Twee gemodificeerde Gurney-Weslake-cilinderkoppen met acht ITB’s dragen bij aan het vermogen van 540 pk .

Dit vermogen wordt overgebracht via een handbediende 4-bak met veel te lange versnellingen voor deze hillclimb. Hoewel deze run er wat traag uit ziet, kunnen we ons voorstellen dat de 1.000 kg wegende raceauto eind jaren ’70 een indrukkende machine was om te besturen op het circuit.

Video: Monsterlijke Ford Mustang 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E46 M3 Turbo met 980 pk

BMW E46 M3 Turbo met 980 pk

Weer een vrouw die moeite heeft met tanken

Weer een vrouw die moeite heeft met tanken