in

Morgan Speedster heeft een dak niet nodig

Morgan bouwt al meer dan 100 jaar auto’s en altijd volgens hetzelfde recept, nieuwe technieken met een jaren ’30 uitstraling. De Britse autofabrikant heeft nu een nieuw model, de Morgan Plus 8 Speedster en die is beperkt tot slechts 60 eenheden.

De Plus 8 Speedster heeft geen dak, geen zijruiten en zelfs geen fatsoenlijk voorruit om achter te schuilen. Alex van XCAR draagt dus een bril om de vliegen uit zijn ogen te houden en mocht je je afvragen of hij het niet enorm koud heeft, de Plus 8 Speedster heeft wel verwarmde stoelen.

Net als de Plus 8 en de Aero Coupe heeft deze limited edition een alluminum chassis en een BMW 4.8-liter V8-motor 367 pk en 500 Nm koppel. Omdat de auto vrij licht is sprint hij 4.5 seconden naar 100 kilometer per uur. Kopers kunnen bij hun bestelling kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat met flippers achter het stuur.

Als je van de onmiskenbare retro styling van Morgan houdt en vindt dat een auto niet meer nodig heeft dan een stuur, motor en vier wielen dan zul je de nieuwste creatie van Morgan prachtig vinden. Een uitgebreide review van de Morgen Speedster zie je natuurlijk hieronder.

Video: Morgan Speedster Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren P1 GTR gefilmd op Spa-Francorchamps

McLaren P1 GTR gefilmd op Spa-Francorchamps

IndyCar 2015 - Spektakel in Alabama

IndyCar 2015 – Spektakel in Alabama