in

Nagenieten: Alonso en Perez last lap battle in Brazilië

Het hoogtepunt van de Grand Prix in Brazilië was het epische duel tussen Fernando Alonso en Sergio Perez. Rondenlang zat de Red Bull RB19 onder de achtervleugel van de Aston Martin AMR23, maar Alonso gebruikte zijn hybride vermogen tot in perfectie waardoor Perez zelfs met DRS niet voorbij de tweevoudig wereldkampioen kon.

Met nog twee ronde te gaan ging Perez eindelijk voorbij aan Alonso, maar de Spanjaard behield de aansluiting. In de allerlaatste ronde maakte Pérez een klein foutje in bocht 1, waardoor Alonso op de staart zat van de Red Bull en met hulp van DRS voor bocht 4 erlangs kon gaan.

Op het rechte stuk richting de finishlijn had Perez weer de beschikking over DRS en plaatste een laatste aanval op Alonso. De Mexicaan kwam echter 0,054 seconden te kort voor de derde plaats. Na afloop spraken beide coureurs hun respect voor elkaar uit en hoezeer ze hadden genoten van dit duel.

Video: Alonso en Perez last lap battle in Brazilië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Perez Alonso interview Brazilie

Perez en Alonso reageren op episch duel in Brazilië

St. Ursanne Hillclimb 2023 – Top 15

St. Ursanne Hillclimb 2023 – Top 15