in

NASCAR 2014 – Daytona 500 Highlights

Gisteravond werd de Daytona 500 verreden, de start van het NASCAR seizoen en een race waar wij echt naar uit keken. Na 38 ronden werd de race echter stilgelegd vanwege regenval, het zou uiteindelijk 6 uur duren voordat de race op de super speedway hervat kon worden.

Zonde voor alle fans in Europa die naar een live stream zaten te kijken, want de race werd pas rond half 3 Nederlandse tijd hervat. Vorig jaar werden wij door NASCAR nog voorzien van een uitgebreide samenvatting, maar daar zijn ze helaas mee gestopt en dus moeten we het nu doen met drie losse video’s van circa twee minuten.

Naar het schijnt was deze editie van de Daytona 500 bijzonder spectaculair, Jeff Gordon zei naar afloop: “De baan droogde op en iedereen hier schakelde zijn hersens over naar “dit is een 10 ronden durende shoot out” Ongelofelijk. Zo’n Daytona 500 heb ik nog niet eerder meegemaakt.”

Na de herstart kende de wedstrijd lange tijd een probleemloos verloop. In ronden 145 werd de boel echter op scherp gezet door een crash in Turn 3 waarbij dertien auto’s betrokken waren. Vervolgens kwamen er nog crashes met 38, 17 en 7 ronden te gaan. De laatste 55 ronden werden een tactisch steekspel, waarbij het vooral zaak was niet betrokken te raken bij ‘The Big One’. In de drie video’s hieronder zie je nog iets van de race en het uiteindelijk verloop, mocht er een uitgebreide samenvatting komen plaatsen we die natuurlijk gelijk.

De crash die alles op scherp zette

Wederom een crash met nog 38 ronden te gaan

Laatste twee ronden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

E30 Turbo is een strepentrekker

BMW E30 Turbo is een strepentrekker

Is de Venom GT met 435.2 km/h echt de snelste?

Is de Venom GT met 435.2 km/h echt de snelste?